12.11.2016 09:15 – 10:45Veľká sála

Diskusia: Sebestačnosť a sloboda – ideál a skutočnosť

Diskusia snažiaca sa zadefinovať sebestačnosť a prebrať rôzne prístupy a skúsenosti zo snahy o jej dosiahnutie.

Čo je to sebestačnosť? Ako sa na ňu pozerajú ľudia z rôznych situácií a s rôznou históriou? Kam až má zmysel zájsť a ako sa tam dostať?

Účinkujúci

Ing. Štefan Szabó, PhD

Pôvodne som bol učiteľom na univerzite, doktorát mám v oblasti životného prostredia. V roku 1992 som založil o. z. SOSNA, kde od roku 2000 pracujem na plný úväzok. Venujem sa témam miestnej udržateľnosti a sebestačnosti, ako aj environmentálnej výchove a vzdelávaniu rôznych vekových skupín. Spolu so Silviou robíme aj návrhy prírodných záhrad, jednak pre školy a materské školy, ale aj pre súkromné osoby. Mojím veľkým koníčkom je príroda, jej poznávanie a pobyt v nej a cestovanie do odľahlých kútov Zeme.

Čítajte viac →

Mgr. Andrea Profantová

Venujem sa rozvoju firiem a manažérov, ich potenciálu, možností a strategických výhod a v poslednom roku intenzívne aj téme angažovanosti a jej zvyšovaniu. Mojím obľúbeným rozvojovým prístupom je koučing, pretože ho považujem za univerzálny nástroj, ak je na druhej strane človek, ktorý sa chce posúvať a hľadať riešenia.

Čítajte viac →

Tomáš Bužek

V roku 2001 som na zelenej lúke začal stavať slamený dom, v ktorom teraz žijem so svojou rodinou. Cez to som sa dostal k prírodnému staviteľstvu, ktorému som sa intenzívne venoval asi 10 rokov. Milujem čas strávený v záhrade, včelárenie, prácu s hlinou, drevom. Fascinuje ma hľadanie jemných synergií v živote a rozvíjanie ich.

Čítajte viac →

Katka Horáčková

Katka Horáčková, permakulturní zahradnice, bylinářka a lektorka permakulturních, semenářských a bylinkářských kurzů. Věnuje se poradenství v biopěstování a zakládání zahrad, vyrábí hojivé masti, pořádá kurzy zaměřené na zakládání zahrad, uchovávání osiva, zpracování bylin, a to vždy s praktickou částí jako nedílnou součástí programu.

Čítajte viac →