7.3.2020 19:15 – 19:30Veľká sála

Biotop Lechnica, Zamagurie

História, alebo kde sa vzal Biotop Lechnica? To nie my sme našli miesto, ale miesto našlo nás. Idea Biotopu Lechnica sa zrodila z cestovania a v cestovaní, z mnohých ciest s batohom na pleciach, i z ledva viditeľných srnčích chodníkov poľsko – slovenského pohraničia.

História, alebo kde sa vzal Biotop Lechnica? To nie my sme našli miesto, ale miesto našlo nás. Idea Biotopu Lechnica sa zrodila z cestovania a v cestovaní, z mnohých ciest s batohom na pleciach, i z ledva viditeľných srnčích chodníkov poľsko – slovenského pohraničia.Už dlhú dobu sa táto oblasť stala našou adoptívnou domovinou, ktorá tvorí súčasťčasti Spiša – cezhraničného regiónu zvaného Zamagurie i Pieniny. Pre nás je Zamagurie zabudnutým rajom, i keď každodenný život nie je jednoduchý. Je to najčistejší región Slovenska. Najbližšie priemyselné centrá sa nachádzajú vo vzdialenosti viac než 70 km, v Kežmarku a Starej Ľubovni.

www.biotoplechnica.eu

Účinkujúci

Marek Styczyński

Aký význam pre Vás majú „Hranice/Okraje“ a ako vnímate význam či už tohto slova, alebo jeho obsahu? Hranice / Okraje vnimame ako ekoton (ecotone) zonu kde sa stretavaju ekosystemy a prave tento styk vytwara nesmernu pestrost, rozmanitost, podmnieky na tvorbu – ci uz v botanickom, ci v ludskom zmysle (tvorba je pre nas ludska aktivita […]

Čítajte viac →