25.11.2017 16:00 – 17:00Škola permakultúry

Hmyz – nová slovenská delikatesa?

Konverzia, šírenie nákaz, ekologická stopa, znečisťovanie prostredia, kvalita výsledného produktu, toto sú najpodstatnejšie globálne parametre chovu hospodárskych zvierat. “Víťazstvo” voči konvenčným konkurentom v týchto kategóriách predurčuje hmyz na vzostup medzi najpoužívanejšie poľnohospodárske a potravinárske ingrediencie. Prečo sa nepripojiť do skupiny 80 % ľudí ktorí už konzumujú pravidelne hmyz?

Účinkujúci

Mgr. Barnabáš Kováč

  Na univerzite som začínal moju vedeckú prácu s taxonómiou pomaliek (Tardigrada). Nakoniec po zmene témy som sa stal genetikom. Moje získané znalosti som si odskúšal v poľnohospodárstve, kde som riadil živočíšnu výrobu jedného väčšieho slovenského agroholdingu. Aktuálne sa vo väčšine času venujem projektu FeelGreen, pomocou ktorého by sme spolu s kolegami chcel vrátiť mestských […]

Čítajte viac →