7.3.2020 16:00 – 17:00Pódium v kaviarni

Hranica medzi snom a realitou permakultúrneho projektu

Prezentácie reálnych permaprojektov absolventov Školy Permakultúry

Prezentácie reálnych permaprojektov absolventov Školy Permakultúry

Anna Banholzer: Vplyv absolvovania PK dizajnu na projekt permakultúrneho rodového statku

Milada Antalová: Máš právo určiť si hranice, ALE treba ti ich ?

Po absolvovaní úplného kurzu permakultúrneho dizajnu som plná vedomostí, energie, emócií bola presvedčená že projekt mojej permakultúrnej záhrady – záhrady, kde každý môže zakvitnúť je tým  mojim najlepším projektom. Netušila som však, že práve vtedy sa začal realizovať oveľa väčší permakultúrny projekt – môj nový vlastný život.

https://ekolive.webnode.sk

Rodina Bystrianskych: Statok NaKonci

www.nakonci.sk

Účinkujúci

Ing. Milada Antalová

Milada Antalová, 46 rokov, manažér. Po 12-tich rokoch v samospráve som sa rozhodla dobrovoľne odísť  a zmeniť svoj život aj život svojej rodiny a svojho najbližšieho okolia. Skamarátila som sa so svojím strachom , ktorý mi pomohol založiť vlastné občianske združenie, otvoriť bylinkovú školu, trénovať deti v ay fly yoge,  spievať a začať žiť život v radosti. Dnes mám 8 ha kanceláriu, lodičky a kostýmčeky som vymenila za tenisky, kraťasy a tričká a rána vítam so šálkou bylinkového čaju a pohľadom upretým do zelenej, voňavej lúky.  

Čítajte viac →

Rodina Bystrianskych

Lenka Bystrianska a Ing. Robert Bystriansky – Statok NaKonci je rodinný projekt založený dvomi spriaznenými rodinami. Budujeme oázu pre našu rodinu v súlade s prírodou, permakultúrnymi princípmi, zdravé a bezpečné miesto, ktoré sa bude dediť z generácie na generáciu. Miesto plné trvalo udržateľných systémov, plné života. Permakultúrnu záhradu plnú zeleniny, byliniek a kvetov, ovocný sad, jedlé kríky a snáď aj pár zvieratiek.

Čítajte viac →

Bc. Anna Banholzer

Vyštudovaná hotelová manažérka, v zahraničí som pôsobila 14. rokov. Návrat na Slovensko a zakladanie permakultúrneho projektu- rodového statku ” Na Výšinách” na 5 hektároch pôdy v nadmorskej výške 900 m.n.m. s  manželom a malým  5. ročným synom.

Čítajte viac →