25.11.2017 18:00 – 19:00Škola permakultúry

Kľukatá cesta jedla k vám

Aby sa dostalo jedlo k nám, je ho potrebné dopestovať, vychovať, vyrobiť. Čo všetko si treba rozmyslieť, ako uvažovať a postupovať pri výrobe, spracovaní a následnej ponuke odberateľovi vám priblížime spolu s príkladmi. Popíšeme vám možnosti spolupráce farmárov – odberateľov a inovatívny spôsob prepojenia farmárov, reštaurácií, zamestnávateľov a nás všetkých konzumentov.

Účinkujúci

Ing. Hedviga Gulová

Som pestovateľkou rôznorodej zeleniny   a ovocia popri práci učiteľa a realizátora projektov pre mládež a študentov v poľnohospodárskej oblasti. Obe oblasti prepájam v tom, že vediem mladých ľudí k potrebe vedieť si vypestovať vlastnú zeleninu a jedlo a zároveň si vedieť vážiť prácu iných. Pestovanú zeleninu a ovocie ďalej spracovávam do podoby zaujímavých produktov bez […]

Čítajte viac →

Mgr. Janka Leitnerová

Moja kľukatá cesta k jedlu sa odvíjala od záujmu najskôr o zdravé jedlo pre moje dieťa, potom pre deti v škôlke a škole,.Toto ma priviedlo hľadať v poľnohospodárstve cesty k zdravému jedlu pre všetkých. S cieľom podpory rodinných fariem, ktoré takéto jedlo produkujú. A k hľadaniu celospoločenského záujmu k tejto téme. Moja profesia pedagóg a […]

Čítajte viac →