28.11.2015 14:00 – 14:15Veľká sála

Roh Hojnosti

Roh hojnosti je ocenenie, ktoré sa každoročne udeľuje počas festivalu permakultúry na Slovensku – Permakultúra v meste. Ide o ocenenie za výrazný prínos k rozvoju permakultúry na Slovensku. Udeľuje sa jedincom, ktorí dlhodobo, vytrvalo a s neutíchajúcim nasadením šíria myšlienky permakultúry. Často sú to priekopníci vo svojom odbore, no ich pohľad na riešenia problémov sú celistvé a zohľadňujú ekologický, ekonomický aj etický dopad ich riešení na spoločnosť a Zem.

Roh hojnosti je obrazom naplnenia permakultúrnej etiky vo forme zdieľania prebytkov. Napĺňa sa preto počas samotného festivalu darmi od ľudí, ktorí na festival prinesú produkty, o ktoré sa chcú podeliť.  Ocenenie udeľujeme tak, že vybraný kanditát z veľkej miery netuší, že bude ocenený, preto jeho meno  nezverňujeme pred samotným odovzdaním

Ak aj vy chcete prispieť do rohu hojnosti svojím darčekom, prineste na festival malú pozornosť, nech je darček pre oceneného skutočne pestrý. Môže to byť čerstvé či sušené ovocie, zelenina, oriešky a produkty z nich,  váš drobný výrobok alebo iná vec, ktorá môže potešiť.

Viac informácii o Rohu hojnosti sa dozviete na tomto linku.