Permakultúra v meste 2016

V roku 2016 bol festival permakultúry v sobotu 12.11.2016 vo vodárenskom múzeu BVS v Bratislave. Téma festivalu bola Sebestačnosť. Na festivale sa predstavili odborníci na zahytávanie a využívanie energie, skúsení gazdovia a poľnohospodári, mladí farmári i odvážni stavebníci.

Záznamy z festivalu

Fotogaléria

Pozvánka na festival

banner
Foto od Robson Hatsukami Morgan.

Program ročníka 2016

Okrem hlavného programu bude na festivale viacero vystavovateľov – od ochranárskych združení, cez bylinky až po bezobalový obchod. Rovnako máme pre Vás pripravený sprievodný program vonku i vnútri a hlavne tvorivé dielne pre deti, ktoré budú k dispozícii celý deň, takže si budete môcť vychutnať prednášky v kľude.

Vstupné: dobrovoľné.

Sobota 12.11.2016

+ Prepnúť kompaktné zobrazenie vs. reálne časy
Veľká sála
09:15

Diskusia: Sebestačnosť a sloboda – ideál a skutočnosť (90min)

Ing. Štefan Szabó, PhD, Mgr. Andrea Profantová, Tomáš Bužek, Katka Horáčková
15:00

15 rokov sebestačnosti na samote (45min)

Igor Vateha
11:00

Diskusia: Sebestačné bývanie (1. časť) (75min)

Karel Šebela, Ing. Stanislav Števo, PhD., Zuzana Matúšová Girgošková, Ing. arch. Boris Hochel
09:00

Otvorenie festivalu (15min)

10:45

Prestávka (15min)

12:15

Prestávka (15min)

12:30

Obedná prestávka (90min)

14:15

Ekologické vzdelávacie centrum SOSNA – zmena ktorá spája ľudí a krajinu (45min)

RNDr. Silvia Szabóová
15:45

Rodinné družstvo a chov volov (45min)

P.h.V.s. Jozef Golian P.d.
16:30

Naša prírodná záhrada v Dlhej nad Váhom (45min)

Mgr. Zuzana Pastorková
17:15

Prestávka (15min)

17:30

Workshop: Ako sa prostredníctvom angažovanosti dostať k sebestačnosti (60min)

Mgr. Andrea Profantová, MSc. Zdenka Korísteková
19:00

Permatak (15min)

19:15

Kurzy a konvergencia (15min)

19:30

Spoločná večera (60min)

20:30

Koncert – Dominik N3O Varchola (60min)

Dominik N3O Varchola
21:30

Voľný program (30min)

18:30

Angažovanosť (30min)

Mgr. Andrea Profantová
22:00

Ukončenie festivalu (15min)

Malá sála
11:00

Pěstování vlastních semínek (30min)

Katka Horáčková
11:30

Divoké jedlé rastliny (30min)

Bartek Dobrodej Krzewiński
10:00

Voda v meste (30min)

10:30

Bôboviny ako ich nepoznáte (30min)

Ing. Michal Demeš Prof.h.c.
12:00

Premietanie filmu 10 miliald – co máte na talíři? (135min)

14:15

Diskusia: Sebestačné bývanie (2. časť) (105min)

Ing. Vladimir Raffaj, CSc., Tomáš Bužek, Ing. Štefan Szabó, PhD, Pavol Konárik
16:30

Prestávka (15min)

16:45

Aktivity organizácie za rok 2016 (15min)

Jozef Fekiač
17:00

Permakultúra a sebestačnosť na Ukrajine (60min)

Pavlo Ardanov, PhD
18:00

Rok bôbovín 2016 (15min)

Ing. Michal Demeš Prof.h.c.
18:15

Medzinárodná permakultúrna sieť (15min)

Mgr. Zuzana Pastorková
18:30

Diskusia: Cezhraničná spolupráca a budúcnosť permakultúry (30min)

Katka Horáčková, Pavlo Ardanov, PhD, Jozef Fekiač
09:00

Prázdny priestor (60min)

19:00

Ukončenie (15min)

16:00

Gazdovská obroda v skratke: O trvalo udržateľnom gazdovaní (30min)

Žiarislav

Sprievodný program

12:30 – 14:00 Rozprávanie o ovocných drevinách a konzultácie [komunitná záhrada]
16:30 – 17:15 Ukážka brief koučingu, možnosť osobných konzultácií [za schodiskom]
19:30 – 20:30 Spoločná večera – nezabudnite doniesť vlastné dobroty, aby ste sa s nimi mohli podeliť! [terasa]
Celý deň Detský kútik [terasa]
Celý deň Najnovšia permakultúrna literatúra [vytavovateľský priestor]